0 valgt produkt Gå videre
Sum: Kr. 0,00
Nerlands Granittindustri AS
SteinhåndbokenKontaktOm ossSteintyperReferanser
Gatestein
Vakkert, slitesterkt, og sklisikkert

Steinsetting av gater og torg med gatestein anvendes i dag for å skape hyggelige og miljøvennlige steder. Gatesteinen er et gammelt naturmateriale som påminner om tiden før asfalt og betong.

For mange mennesker vekker den steinbelagte gaten følelse av tradisjon og historie som ikke er altfor langt borte. Steinen er et de eldste og første byggematerialet.
Derfor kommer steinen til å forbli det mest miljøvennlige underlaget i gater og torg.
 
Steinen gir dessuten viktige økonomiske fordeler sammnelignet med andre beleggningsmaterialer.
Gatestein benevnes som stor- og smågatestein.  Storgatestein anvendes i dag i mindre grad som gatebelegg. Den benyttes mest til striper, ledelinjer, taktilmerking, renner og kantavgrensninger i belegget.

Smågatestein derimot anvendes ofte som belegg, og da spesielt på offentlige plasser som på torg, gågater, uteanlegg, næringsbygg o.l.
I tilegg kommer selvsagt bruk i restaureringsøyemed ved byfornying.

Gatestein i tradisjonelle - og nye former har i den senere tid også mer og mer blitt benyttet som slitebelgg i de mest trafikkbelastede gater. Enten som et helt gatebelegg eller avgrenset til de mest utsatte plasser i gaten, busslommer, veikryss, fovergangsfelt

Storgatestein settes oftest i rett forband- mønster.

For smågatestein benyttes et antall forskjellige mønstre; rett forband, bue, sirkel, diagonal og v- møsnter. Mønstersetting kombinert med steinsorter i ulike farger fremhever mønster og dekor, og gir utendørsgulvet en kvalitetsheving.  

Smågatestein satt i bue rundt  f.eks et blomsterbedet, gir et mykere bilde. 


Gatestein, belgning med betongstein

Belgningsstein fra ASAK miljøstein gjør uteområdet et komplett og helhetlig inntrykk.
Velegnet til alle formål som belegningsstein tradisjonelt brukes til.

Det finnes også andre spennende løsninger til trapper og mindre murer, hvor den brukes i kombinasjon med andre produkter.

Se ASAK miljøstein sin hjemmeside for mer informasjon


Få veiledning og tilbud