0 valgt produkt Gå videre
Sum: Kr. 0,00
Nerlands Granittindustri AS
SteinhåndbokenKontaktOm ossSteintyperReferanser
Lim & Fug
Skiferlim.jpg
Skiferlim fra Adda Byggkjemi
Foto: Adda Byggkjemi
Skiferlim - Limprodukter

Vannfast spesialmørtel for liming av skifer og annen naturstein på underlag av:

* betong
* puss
* avretningsmasse
* gipsplater (grunnede)
* lettklinklerblokker

SKIFERLIM kan også brukes til fuging.

Bruksområder
Inne og ute, gulv og vegg, varmegulv.På underlag der man ønsker høyest mulig trykkstyrke og vedheft, for eksempel utvendige terrasser uten tak, utvendige trapper, gulv med varmekabel osv., bør SKIFERLIM blandes med SKIFERLIM HEFTFORSTERKER. Kan ikke brukes på sponplater.
Bruksanvisning

Forarbeid
Underlaget skal være rengjort og fritt for fett og støv (bruk støvsuger). Sterkt sugende underlag grunnes med TOPFLEX blandet 1:2 med vann. Gammel maling må fjernes, da malingen som regel har for dårlig vedheft til underlaget for å holde skiferlaget. Fritt vann skal ikke ligge på underlaget.

Blanding
SKIFERLIM blandes med ca. 4 l vann pr. sekk til ønsket konsistens. Hell ca. 3 l vann i blandekaret. Hell deretter i pulveret og bland med drill og visp til en klumpfri masse. La massen stå i ca. 3 min. og juster konsistensen med resten av vannet.

Påføring
Gulv: SKIFERLIM påføres over underlaget med en grov tannsparkel, rettholt el. Skiferen trykkes godt ned i limet slik at limet kommer frem på alle sider. Det er meget viktig at det blir full limdekning bak skiferen. Hvis SKIFERLIM blandes tykkere for å ta opp høydeforskjeller, skal skiferen påføres et lag grunning som består av SKIFERLIM blandet med vann eller SKIFERLIM HEFTFORSTERKER og vann til en slammekonsistens.
Vegg: For liming på vegg blandes SKIFERLIM med vann til en litt stivere konsistens eller med SKIFERLIM HEFTFORSTERKER med tilsetning av ca. 0,8 l vann. Det skal påføres lim både på underlaget (med grov tannsparkel) og på skiferen. Skiferen skal trykkes/bankes godt inn i limet.
Fuging bør ikke påbegynnes før limet er herdet og tørt. På mur, puss og betongunderlag kan arbeidet normalt utføres etter et døgn. Lav temperatur kan forlenge herdetiden. Rengjøring
Umiddelbart med vann. Eldre mørtelrester fjernes med UNIRENS PLUSS.


Teknisk info

Brukstid:
Ca. 40 minutter. Masse som har begynt å herde i blandekaret må ikke blandes opp med mer vann.

Brukstemperatur:
Minimum +6°C i luft, underlag og skifer.

Forbruk:
Ved 10 mm tannsparkel ca. 5 kg/m2. Ved utlegging uten tannsparkel ca. 1,7 kg pr. mm tykkelse pr. m2.

Holdbarhet:
12 md. etter produksjon (se produksjonsdato på sekk). Lagres tørt.

Produktblad skiferlim

Sikkerhetsdatablad skiferlim

Sikkerhetsdatablad skiferlim hefteforsterker


Topcretenano-lim.jpg
Topcrete Nano fra Adda Byggkjemi
Foto: Adda Byggkjemi
Topcrete Nano - Limprodukter

TOPCRETE NANO tilhører NY LIM generasjonen. Den er drøy i bruk pga et spesielt type fyllstoff. 12,5 kg er nok til å flislegge ca 9 m2. TOPCRETE NANO er et plastforsterket, sementbasert flisemørtel for montering av:

* keramiske fliser
* mosaikk
* limtegl
* dekorstein
* marmor
* skifer
* klinker
* fasadestein


På grunn av fleksibilitet, smidighet og gode hefteegenskaper er limet velegnet på gulv med varmekabler. Limet er diffusjonsåpent og vannfast.

Bruksområder

TOPCRETE NANO er spesielt anvendelig ved liming til puss-, mur- og betongunderlag, brannmurer, gulv med varmekabler, malte flater/gipsplater og gamle fliser. TOPCRETE NANO brukes på gulv og vegg innendørs. Ved liming av flis på flis skal det grunnes med TOPFLEX grunning. Dette gjelder også underlag av gipsplater, malte flater og andre glatte/blanke flater. På puss- og betongunderlag bør TOPFLEX grunning tynnes 1: 2 med vann.
Sparkel: TOPCRETE NANO egner seg også til sparkel i 2 %u2013 10 mm tykkelse og er meget anvendelig på selvbegrensende og lavvolts varmesystemer
Bruksanvisning
Underlag:
Underlaget skal være rent og uten fett og støv. Gipsplater, gamle fliser og malte flater skal grunnes med TOPFLEX. Glatte eller malte flater bør rubbes med grovt sandpapir før grunning med TOPFLEX. Betong, mørtel og sparkel bør grunnes med TOPFLEX blandet 1:2 med vann. I våtrom skal våtromsnormens krav til fuktsperre og membran følges. Det skal brukes ADDA MEMBRAN, KOMBIFLEX eller KVIKKFLEX smøremem-bran. Til lyse marmorfliser brukes TOPCRETE HVIT.

Blanding:
Vannforbruket er ca 6,10 ltr pr 12,5 kg sekk. Pulveret helles i vannet under omrøring. La blandingen stå i ca. 3-5 minutter før den røres opp igjen til en smidig konsistens. Vannmengden må ikke overskrides vesentlig. Lim som har begynt å stivne må ikke blandes med mer vann.

Påføring:
Påfør TOPCRETE NANO på underlaget med en tannsparkel. Bruk en sparkel som sikrer at limet spres godt på baksiden av flisene, og er egnet til størrelsen på flisene. For å sikre en god heft til underlaget kan først et tynt lag av TOPCRETE NANO trekkes ut med den rette siden av sparkelen før den ønskede mengden lim legges på.(se tabell for forbruk og tannsparkler). Flisene monteres innen 10 minutter. Overflaten må ikke være skinntørket. Flisen presses og vris på plass slik at full vedheft oppnås. Vær oppmerksom på at sterkt sollys, vind, høye temperaturer eller sterkt sugende underlag vil redusere åpentiden til limet. Skulle limet danne skinn skal det ikke fuktes med vann, da dette virker mot sin hensikt. Limet trekkes da ut på ny, slik at overflaten blir fersk. Flisene settes med et godt trykk for å sikre en god dekning mellom lim og flis.
Fliser installert med TOPCRETE NANO vil være klare for lettere belastning etter 24 timer, gjennomherdet etter 14 dager. Varmekabler bør ikke settes på før etter 4 uker. Flisene skal ikke vaskes eller utsettes for regn i minst 24 timer etter liming med TOPCRETE NANO. De må dessuten beskyttes mot frost og sterk sol den første uken. For legging av gulv eller kledninger utendørs, fliser større enn 900 cm2 eller gulv som utsettes for store belastninger bør det også påføres lim på baksiden av flisene, ved hjelp av en sparkel med rett kant, før plassering av flisen for å sikre full kontakt.

Fuging:
Fuging bør ikke påbegynnes før limet er herdet og tørt. ADDA PERLEFUG, PROFFUG eller GROVFUG anbefales. På mur, puss og betongunderlag kan arbeidet utføres etter 1 døgn v/20oC i luft og underlag. På ikke-sugende underlag må man vente i minst 3 dager før fuging.


Teknisk info

Brukstid:
1 - 2 timer

Åpentid:
10-20 minutter

Brukstemperatur:
Det bør minumum være 6°C - +25 °C i luft/underlag og flis.

Forbruk:
Tannsparkel st?lse 3 mm, ca. 0.7 kg/m2 4 mm eller lignende, 0.9 kg/m2 6 mm, ca 1.4 kg/m2 min. 8 mm eller lignende, ca 1.8 kg/m2

Holdbarhet:
12 mndr. etter produksjon (se produksjonsdato på sekk), ved lagring i uåpnet emballasje.

Produktblad Topcrete Nano

Sikkerhetsdatablad Topcrete Nano


grovfuggr__.jpg
Skiferlim fra Adda Byggkjemi
Foto: Adda Byggkjemi
Grovfug Fugemasser

Grovfug Fugemasser

Sementbasert, gjennomfarget og plastforsterket fugemørtel for fuging av fliser med maks 15 mm fugebredde.

GROVFUG er smidig og lett bearbeiderlig. Ekstra fleksible og tette fuger oppnås ved å tilsette ARMIFLEX eller FUGEFORSTERKER. Dette gir en usynlig og beskyttende hinne på porene i fugemassen.
Bruksområder

Til fuging av fliser og klinker innendørs og utendørs, i våtrom og på varmegulv. Brukes normalt bare på gulv. Egner seg også under vann.
Bruksanvisning


Forarbeid
Fugene må ha en fugedybde på min. 5 mm. Rens fugene for eventuelle limrester for å oppnå minst denne fugedybde. Sugende veggfliser bør fuktes noe før fuging. Temperatur er en viktig faktor for et godt resultat, vi anbefaler en minimumstemperatur på 5oC.

Blanding
Bland med ca 0,20 l vann pr kg pulver under kraftig omrøring. Bruk konstant vannmengde da forskjellige vannmengder kan gi fargevariasjoner. Det anbefales at blandingen står i 5 min. før den røres opp igjen til en smidig konsistens. Vannmengden må ikke overskrides vesentlig. For mye vann svekker holdfastheten. Fugemasse som har begynt å stivne må ikke blandes med mer vann. Selv om GROVFUG inneholder luftdemper, bør man passe på å ikke piske inn for mye luft.

Påføring
Fugingen skal ikke påbegynnes før limet er tørt og herdet. På mur, puss og betongunderlag kan arbeidet utføres etter 1 døgn. På ikke-sugende underlag må man vente opptil 3 dager før fuging. GROVFUG påføres med gummisparkel eller spesialfugebrett. Sørg for at fugene blir helt fylte. Skrap vekk overflødig fugemasse med sparkelen, unngå luftblærer. Arbeid diagonalt over flisene. På gulv er det vanlig å strø et tynt lag med tørr fugemasse over de fylte fugene. La pulveret trekke ned i fugene slik at fugene fremtrer som mørke striper. Vask så vekk overflødig fugemasse med en stiv svamp eller rengjøringsskrubb som skylles ofte. Fugemassen tørker ut forholdsvis raskt, og vi anbefaler derfor å fuge mindre felt før vasking. Dette gjør det lettere å forme fugen. Det er en fordel at rommet som det fuges i holdes under konstant temperatur og uten gjennomtrekk for å unngå mulige skjolder. Bruk alltid bevegelsesfuger i hjørner og overganger.

Rengjøring
Ved å bruke spesialfugebrett fjernes nesten all overflødig fugemasse. Når fugene ikke lenger er bløte, rengjøres flisene med en fuktig svamp eller rengjøringsskrubb. Arbeid diagonalt over flisene. Ved tilsetning av FUGEFORSTERKER eller ARMIFLEX er det viktig å vaske hyppig med vann. NB! Det er viktig å holde fugene fuktige i minst 3 dager etter fuging med en svamp eller spruteflaske. Vær oppmerksom på at fliser er laget av ulikt materiale og derav har ulik sugeevne, porøse fliser suger mer vann enn harde fliser. Eventuelt fugeslør fjernes dagen etter med UNIRENS. Hender og verktøy rengjøres i såpevann.

Skjolder kan oppstå ved bruk av forskjellig vannmengde eller vasking med for mye vann. Fargevariasjoner er ikke uvanlig da sement er et naturprodukt. Fargeforskjeller er derfor ingen reklamasjonsgrunn.


Teknisk info

Brukstid:
Ca. 3 timer

Brukstemperatur:
Ned til +5°C

Forbruk:
1,0 - 1,7 kg/m2

Holdbarhet:
12 md. etter produksjon (se produksjonsdato på sekk). Lagres tørt.

Produktblad grovfug

Sikkerhetsdatablad grovfug