0 valgt produkt Gå videre
Sum: Kr. 0,00
Nerlands Granittindustri AS
SteinhåndbokenKontaktOm ossSteintyperReferanser
Sunndalen-engel--5-0x0X715x280.JPG
Ola Stavseng
Ola-Stavseng.jpg
Ola Stavsen i jobb med "Engle"
Foto: Ola Satvseng
Ola Stavseng

Skulptøren Ola Stavseng har sin kunstudanning fra Norge, Sverige og Italia, der han hodde og arbeidet i periodene 19767-1980 og 1983-1993.
Siden har han vært bosatt i hjembygden Stordal på Sunnmøre.

De første studieårene gikk i stor grad med til å orientere seg innen ulike modernistiske formspråk etter som de kom til å prege samtidskunsten.

Etter mange års opphold i Roma og Toscana ble han godt kjent med Gresk og Italiensk billedkunst, ikke minst ved flittige besøk i kirker og kunstmuseum.

Her kunne han studerer på nært hold store kunstverk fra den Itaienske renessanse, mersterverd av Michelangelo og Donatello.

Han fikk også tatt til seg kunnskap og innsikt i handver og teknikk i det sterke fagmiljøet som en enda finner i bronsestøperi og marmorstudio i Carrarar og Pietrtsanta, byer i Versilia, nær Firenze.


Rallaren.jpg
Ola Stavsen i jobb med "Rallaren"
Foto: Ola Satvseng
Etter to år ved Scuola Del Marmo i Carrara, som førte til et videre opphold i det sterke fagmiljøet her og i Pietrasanta ga også stort utbytte. I bronsestøperiet Tommasi fikk han svært nyttig praksis takket være stor velvilje fra støpemerster Massimo Del Chiaro.

Arbeidet ved støperi som Versiliese og Mariani ga også rik erfaring. I verkstedet til Jacopo og Ricardo Giannoni, fekk han verdifull forståelse for utføring av skulptur i marmor.

Ola Stavseng arbeider i et klassisk figurativt formspråk, i tradisjonelle materialer som leire, gips, tre, terracotta, bronse, granitt og marmor. I yrket som billedkunstner er han plassert i både tradisjonen av Inernatonal Europeisk- og Norsk kunst.

Siden 1974 har han også i perioder gitt undervisning innen kunstfag som skuptur og tegnig på ulike nivå:
Kunstfagskole og ungdomsskole.

Ola Stavseng utfører utsmykkingsoppdrag, minnesmerker, portretter og frie arbeid utført som rundskulptur eller relieff.

Fra 1970 har arebeidene hans blitt presentert i utstillinger i inn-/utland og innkjøpt til ulik private og offentlige kunstsamlinger i Norge og andre land.

Se Ola Stavseng sin hjemmeside
Send E-post til Ola Stavseng


Leveranser sammen med Ola Stavseng:

Engelen

Englandsfarten